Parkeringszone i Gefion – 2018

Denne tråd indeholder debatten om en eventuel indførelse af parkeringszone i Gefion og de omkringliggende foreninger. 

Første indlæg er fra Anette på Genuavej 20:

Kære alle

Jeg skriver, fordi vi af vores grundejerforening er blevet bedt om at tage stilling til, om vi ønsker en tre-timers p-zone i vores område. Jeg tænker, at det måske vil være smart lige at have en lille dialog…om end den kun pt. er mulig i skrivende mail-format.
Jeg kan godt se og mærke, at vi har mange “feriebiler” i visse perioder, samt pendlerbiler og besøgsbiler fra andre “P-restriktive zoner”…. det er selvfølgelig irriterende, når man ikke kan komme frem, eller har svært ved at selv finde parkeringsplads….og ja der er blevet mere pres på gaderne efter Lergravsområdet er med 3- timers parkering.
Grundlæggende vil jeg gerne sikre fremkommeligheden, og have plads til min bil, men jeg er ked af, hvis gæster, som er på besøg hos mig skal rende rundt og gensætte p-skiver.
Jeg tænker ikke, at jeg er den eneste i området, som af og til har ferierende gæster, som kommer i bil…..det vil blive helt umuligt at forlade området uden at medbringe bilen, hvis en tur i f.eks. til Tivoli tager mere end tre timer, så er man da lidt bundet.
Jeg har ikke tjekket om det også gælder om natten, og så bliver det da først sjovt med tre timers intervaller.
På Frederiksberg har man skrabe-gæstekort, hvor man skraber datoen og så kan man holde på dagen….gæstekortene er gratis at rekvirere for borgere på Frederiksberg (så vidt jeg husker)…. hvis vi havde det samme, så kunne det måske være ok med tre timers zoner for områdets “ikke-gæster”. Jeg ved ikke, om man kan få indført det samme i København i betalingsfrie områder, men jeg tænker, at for mig er det det springende punkt.
Jeg tager hellere besværet med de andre gener, hvis det så også betyder, at man kan have parkerende gæster og endda ferierende gæster uden der skal løbes ud til p-skiven med tre timers interval… i betalingszoner kan ens gæster betale sig fra….det ville de ikke kunne i en betalingsfri zone, hvor der iøvrigt kun kan gives een beboerlicens per hustand.
Hvad tænker I?
Dbh

Annette

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

10 Responses to Parkeringszone i Gefion – 2018

 1. Morten Zohnesen skriver:

  Hej

  3-timers reglen gælder kun fra 8-19 på hverdage. Så du kan altså uden problemer havde gæster fra kl. 16 på hverdage og hele weekenden uden at de skal ud og sætte skiven.

  Hvis man er to voksne og har to biler kan man få beboerlicens til dem begge.

  De fleste rammes af generne med alle de “efterladte” biler dagligt, når man så en sjælden gang har feriegæster med bil, ville en oplagt løsning være, at de parkerede i ens indkørsel/carport/garage (hvor reglerne jo ikke gælder) imens man selv uden problemer kunne holde på vejen.
  De færreste huse er bygget uden plads til minimum én bil på grunden. Det er og har altid også været meningen at bilerne hører til der. Det er også derfor nye huse skal bygges med plads til to biler inde på grunden.
  Hvis man er en af de få, der ikke har en indkørsel, eller synes den er for lille til at man gider bruge den. Så er det et oplagt forårsprojekt at få etableret/udvidet. Så stiger husets anvendelighed og værdi, og man er ikke længere selv en del af problemet 😉

  Mvh. Morten Zohnesen

 2. Helle Bjerrum skriver:

  Kære Anette

  Jeg har nøjagtig sammen bekymring, som Annette beskriver.
  Har endnu ikke oplevet “fremmede” biler der holdt foran vores hus, måske er der ikke så mange der vælger Strandlodsvej, der er nok en større belastning på de mindre veje i området.
  Jeg vil gerne bakke op om de der oplever et problem.

  Men som sagt er jeg også bekymret for, at mine gæster skal rende “spidsrod” hver tredie time for at undgå bøder.
  Skrabekortene er bestemt en mulig løsning, men stadigvæk en besværlighed, jeg hellere ville undvære.
  F.eks. bytter jeg nogen gange bolig med en dansk veninde, der bor i Irland og gerne vil være nogle uger i København med familien, de passer så huset mens jeg er på ferie. De lejer ofte en bil, mens de er i DK. Men den vil så ikke kunne holde her ved huset, medmindre de husker at skifte skrabelod hver dag.

  Glæder mig til at høre fra andre, gerne nogle af de der oplever problemet med trængsel af “fremmede” biler.

  Mange hilsner og god tirsdag, Helle.

 3. Peter Ravn-Olesen skriver:

  Til orientering om gæstebilletter skriver Københavns Kommune:
  “En ordning med gæstebilletter har været efterspurgt, men det er ikke en juridisk holdbar løsning, fordi man ikke kan gøre forskel på forskellige kategorier af gæster, og fordi formålet med restriktionen netop er, at udefrakommende skal fravælge bilen. Restriktionerne gælder også for gæster, håndværkere og andre, som besøger beboerne i p-zonen. Tidsbegrænsningen gælder dog kun i tidsrummet 8-19 på hverdage, så hvis man fx har gæster om aftenen eller i weekenden, kan de stadig komme på besøg uden at skulle flytte bilen.”

  • Annette skriver:

   Formålet er vel for os, at vi ikke skal agerer p-området for langtidsparkerede biler i stedet for lufthavnen og formålet er vel ikke, at vores gæster ikke må parkere på vores veje.
   Københavns Kommunes politikere kan have et ønske om at gøre København helt bilfri. Hvis Frederiksberg kommune kan arbejde med gæstebilletter, så kan man vel også juridisk gøre det på vores privat/fællesvejledning. Det er vel i øvrigt svært for håndværkere at undvære deres håndværkervogne….så jeg er noget forundret over Københavns Kommunes holdning…..

 4. Jimmie Hernvig skriver:

  Nu har vi siden indførelsen af den nye parkeringszone oplevet et stigende antal biler der bliver parkeret på vores veje, flere gange er parkeringen til gene… i forhold til udkørsel fra egen matrikel har jeg selv oplevet at måtte skubbe en parkeret (feriebil) bil, så grundejer i Gefion kunne komme ud af egen indkørsel… det er ikke i orden. ”Fremmede” bilister er uvidende om den pli vi andre udviser i hverdagen med fornuftige parkeringer, så vores veje er farbare, og udkørsel mulig, men vi står som ejere og fastboende med udfordringerne.
  Jeg kan godt se at problemet måske ikke er så stort på Strandlodsvej, men på de mindre veje, som er en del smallere, er udfordringerne store, det er flere gange tydeliggjort ved at beboere har sat sedler i forruden på biler og udtrykt deres frustration over en yderst belastende parkering.
  Jeg mener helt klart at en 3 timers parkeringszone er løsningen, især med de muligheder der ligger indenfor tidsbegrænsninger, flere parkeringstilladelser osv….

  Jimmie Hernvig
  Milanovej 38.

 5. Steenfos, Engvej 32 skriver:

  I takt med, at parkeringspresset på bydelene tættere på centrum pålægges restriktioner af den eller den anden karakter, sendes pendlere mm længere og længere væk. Vores familie går næsten dagligt tur hen mod og ved stranden, men er det rimeligt irriterende, at man skal kante sig rundt, og ikke mindst se sig rundt om biler med både svenske nr-plader og andre nationale referencer. Dertil kommer, at det er beboerne og ikke pendlere, der bør have prioritet her. Så fluks frem med tretimersgrænsen. Folk kan jo bare betale for p-huset i lufthavnen, eller inde i byen, hvis deres ærinder primært er der ifm at stille bilen i time-/dagevis.

 6. Anni Poulsen, Engvej 36 skriver:

  Man har bygget som aldrig før i København også i højden. Dette gælder også for os her i Sundby for at tilgodese tilflytningen af flere velhavende skatteborgere til kommunen. Man indskrænker veje, fjerner græsrabatter og parkeringspladser for hermed politisk at legimitere argumentet for øget trængsel. De der har eller anskaffer sig en bil har et reelt behov for transport. Hvis der også her indføres parkeringssoner vil det øge udgiften til håndværkerregninger samt afholde eller mindske familier og venners besøgstrang. Det vil jeg være meget ked af. Jeg har i de 80 år jeg har boet på Engvej, ej heller de senere år oplevet problemer med parkering. Nej lad os ikke hoppe med på bølgen fra teknik og miljøforvaltningen om en bilfri by. Vi lever i det 20. århundrede hvor bilen er en del af et moderne samfund. Parkeringsafgifter er blevet det nye guldæg. Vi er i forvejen en af de kommuner med den højeste boligpris og skattetryk. Derfor siger jeg nej til flere parkeringssoner.

 7. Beboer på Milanovej skriver:

  Mange af beboerne i de røde blokke mellem Øresundsvej og Palermovej parkerer i på Genuavej og Milanovej.
  Må de stadig parkere på foreningens veje hvis vi indfører tre-timers P-zone?

  • gefion skriver:

   MODERATOR (Søren):
   Ja, dem i de røde blokke må stadig parkere på foreningens veje – dog kun i tre timer på hverdage mellem kl. 8 og 19.
   Det vil sige at hvis de på hverdage kører på arbejde inden kl. 11 og kommer hjem efter kl. 16 så gør det ingen forskel.
   Tre-timers parkeringszonen er primært rettet mod hverdagspendlere og “lufthavnsparkering”.

Der er lukket for kommentarer.